VI TROR PÅ ERA ELEVER   

OCH HJÄLPER DEM ATT TRO PÅ SIG SJÄLVA!


Tillsammans med våra samarbetspartners vill vi inspirera era elever. Genom engagerande möten får eleverna större förståelse för vilka möjligheter som finns i arbetslivet. Vår metodik är resultatinriktad och bygger på långsiktighet. Eftersom vi följer och stöttar era elever under många år har vi möjlighet att påverka dem i en positiv riktning – på riktigt. Många satsningar som görs når enbart de elever som redan är motiverade. Vi når de elever som behöver det som mest. Vi hjälper dem på vägen till gymnasiebehörighet och framtida drömmar. Vi inspierar Sveriges framtida stjärnor!

VÅRA PROGRAM

NEXTAR har konkreta program för mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. Programmen är anpassade för respektive årskurs och erbjuder inspirerande möten mellan elever och arbetsliv.

ONE:1 MENTORSPROGRAM


Elever och mentorer träffas både individuellt och i grupp. Som mentor får du följa en och samma

elev under lång tid.


PROGRAM FÖR HÖGSTADIET

PROGRAM FÖR HÖGSTADIET


Eleverna får prova på olika yrken hos olika

arbetsgivare och lösa case med koppling till företagen. Elever får även stöd i CV skrivning och får prova på hur en arbetsintervju funkar!

PROGRAM FÖR MELLANSTADIET

PROGRAM FÖR MELLANSTADIET


Eleverna får se olika branscher och får en tydligare bild av vilka yrken som finns och hur vägen dit ser ut. Elever får lösa mini case från olika arbetsgivare. 

Se filmen om futureday - tryck här!

PROGRAM FÖR GYMNASIET

PROGRAM FÖR GYMNASIUM


Karriärtrappan – varje jobb tar dig ett steg närmare ditt mål. För våra gymnasieelever fokuserar vi på att erbjuda riktiga arbetslivserfarenheter och en tydlig karriärtrappa.


FUTUREDAY

Se vår film om Futureday, där elever får möjlighet att ställa frågor, lära sig om olika karriärvägar och höra om erfarenheter från yrkeslivet. Elever får prova på olika arbetsuppgifter inom olika yrken där de exempelvis fick lära sig att göra en budget och få en förståelse för hur det är att arbeta som advokat.

JOBBDAG

Se vår film om jobbdagen där elever fick en chans att söka riktiga jobb hos IFK Göteborg. Detta kan vara en ovärderlig erfarenhet för unga människor eftersom det ger dem möjlighet att prova på en arbetsintervju och få feedback från professionella. Jobbdagen hjälper eleverna att se att deras drömyrken faktiskt är möjliga att uppnå och att det finns verkliga möjligheter för dem att arbeta inom fotbollsbranschen eller någon annan bransch om de kämpar för det.

SE VÅR FILM - MITT BREV

18 000 niondeklassare, så många ungdomar blev inte behöriga till gymnasiet förra läsåret. Det vill vi ändra! Det är svårt för unga att tro på sig själva om de inte känner sig välkomna i samhället. Vi jobbar för att stärka banden mellan skola och arbetsliv, och för att hjälpa våra ungdomar att tro på sig själva.

VAD SÄGER ELEVER OCH SKOLPERSONAL?

Min pappa har pluggat men fick aldrig jobb här, han känner inte många. Jag längtar tills jag får en mentor som kan hälpa mig typ att gå rätt väg.
Elev

Årskurs 7


NEXTAR gör det möjligt för våra elever att komma i kontakt med verkligheten och komma i kontakt med arbetslivet, många av våra elever har inte den naturliga kontakten och relation med svenska samhället.


Monzer El-Sabini

Rektor

Bergsjöskolan

Elever behöver ha någon som tror på dem och finns i deras liv långsiktigt. Det är det vinnande konceptet som NEXTR har - att man följer elever under lång tid och kan göra skillnad i deras liv på ritkigt. 


Kurator

Skola i nordost

SKOLVÄRD

Utöver våra program kan vi stötta er skola med en skolvärd. Det innebär en extra trygg vuxen som kompletterar er befintliga skolpersonal. Vi vill att skolan ska vara en trygg och lugn plats för elever. Kontakta oss så berättar vi mer om hur det funkar! 

Vill ni veta mer?

Skicka din fråga eller ring till Isaac!

Isaac Haasén

isaac@nextar.se

070-008 87 87